Karfiolové placky

Popis

sú výborné len tak samotné, ale aj ako príloha k mäsu
Karfiolové placky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
15 minút

Ingrediencie

500gramovkarfiol
1kusmrkva
1kuszemiak
2kusyvajcia
1polievková lyžicahladká múka
2polievkové lyžicestrúhanka
1⁄2čajová lyžičkasoľ
 štipkamleté čierne koenie
 zväzokpetržlenová vňať

Inštrukcie

1, karfiol, väčší zemiak a mrkvu nastrúhame na hrubšie, pridáme všetky ostatné suroviny a dobre premiešame... necháme chvíľu odstáť, ak je cesto husté môžeme pridať trošku mlieka, ak je riedke zahustíme strúhankou... 2, na panvici rozpálime olej a kladieme lyžicou malé kôpky, ktoré osmažíme na oboch stranách 3, podávame ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu, s dresingom, so zeleninovým šalátom a pod.

Poznámky

Karfiolové placky sa môžu robiť zo surového ale aj z predvareného karfiolu.
Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (1 hlas)

Komentáre

Ďakujem za pripomenutie tohto receptu:)

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.