Kuracie frikadely.

Popis

Mäkučké a šťavnaté kúsky mäsa s jemnou chuťou /skoro ako fašírka a predsa inéMrkám/.

Kuracie frikadely. - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

1kilogramkuracích stehien - bez kože a vykostených
3polievkové lyžicestrúhanky
2polievkové lyžicestrúhaného syra
1polievková lyžicaplnotučnej horčice
1polievková lyžicaworchesterovej omáky
2kusyvajce
1polievková lyžicanasekaného tymianu
 štipkasoli
 trochastrúhanky na obaľovanie
 trochaoleja

Inštrukcie

Mäso si pomelieme a pridáme k nemu strúhanku, syr, vajce, horčicu, worchesterovú omáčku, tymian, podľa chuti osolíme a premiešame. Masa bude pomerne redšia ako sme zvyknuté pri fašírkach. Naberáme polievkovou lyžicou kúsky, ktoré vyklopíme do strúhanky, jemne obalíme a šupneme do rozohriateho oleja. Opečieme z oboch strán /dve minútky z každej strany by mali stačiť, ale záleží od veľkosti/, keďže sú jemnejšie ako fašírky obraciame opatrne lopatkou. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninou alebo len s horčicou a chlebom.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok