Kuracie stehná na kyslej kapuste

Popis

Treba domíňať kyslú kapustu tak som ju využila s kuracími stehnami.

Kuracie stehná na kyslej kapuste - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

4kusykuracie stehná
3⁄4kilogramovkyslej kapusty
150gramovoravskej slaniny
2kusycibuľa
masť,soľ, mleté biele korenie,grilovlovacie korenie

Inštrukcie

Oravskú slaninu (50g) a 1 cibuľu si nakrájame na drobno a spolu restujeme, môžeme pridať trochu masti ( podľa toho akú máme slaninku). Pridáme asi tak 250 g kyslej kapusty a 10 mim dusíme. Kapustu osolíme a pridáme ml. čierne korenie. Kým sa nám dusí umyjeme a vysušíme kuracie stehná a palcami si opatrne nadvihneme kožu aby sa nám tam dala natlačiť udusená kapusta. Na dno zapekacej misy si poukladáme na plátky nakrájanú zvyšnú slaninu, nasypeme kapustu a 1 nakrájanú cibuľu na pol oblúčiky, poukladáme stehná, ktoré posypeme grilovacím korením. Na vrch dáme trochu masti ( oleja) misu zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne na 45 mim. Potom odkryjeme a necháme zapiecť aby chrumkala koža na stehienku.

Podávala som s domácou parenou špaldovou knedľou. Hodia sa k tomu aj opečené zemiaky alebo pyré.

Poznámky

Ak sa rozhodneme pre zemiaky môžeme ich nakrájať na kolieska a naukladať na kapustu až potom stehná. Chute sa spolu veľmi dobre spoja.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.