reklama

Kuracie stehná na kyslej kapuste

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 15. 05. 2016 - 20:21 - Recepty M.á.r.i.a
Kuracie stehná na kyslej kapuste, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Kuracie stehná na kyslej kapuste


reklama

Treba domíňať kyslú kapustu tak som ju využila s kuracími stehnami.

Ingrediencie
4 kusov kuracie stehná
3⁄4 kilogram kyslá kapusta
150 gramov oravská slanina
2 kusov cibuľa
  trocha bravčová masť
  trocha soľ
  trocha biele korenie
  štipka grilovacie korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Oravskú slaninu (50g) a 1 cibuľu si nakrájame na drobno a spolu restujeme, môžeme pridať trochu masti ( podľa toho akú máme slaninku). Pridáme asi tak 250 g kyslej kapusty a 10 mim dusíme.

Kapustu osolíme a pridáme ml. čierne korenie. Kým sa nám dusí umyjeme a vysušíme kuracie stehná a palcami si opatrne nadvihneme kožu aby sa nám tam dala natlačiť udusená kapusta.

Na dno zapekacej misy si poukladáme na plátky nakrájanú zvyšnú slaninu, nasypeme kapustu a 1 nakrájanú cibuľu na pol oblúčiky, poukladáme stehná, ktoré posypeme grilovacím korením.

Na vrch dáme trochu masti (oleja) misu zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne na 45 min Potom odkryjeme a necháme zapiecť aby chrumkala koža na stehienku.

Podávala som s domácou parenou špaldovou knedľou. Hodia sa k tomu aj opečené zemiaky alebo pyré.

Doplňujúce poznámky

Ak sa rozhodneme pre zemiaky môžeme ich nakrájať na kolieska a naukladať na kapustu až potom stehná. Chute sa spolu veľmi dobre spoja.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama