
Rýchle, veľmi chutné, je to naša vianočná rybka
losos | ||
polohrubá múka | ||
soľ | ||
korenie | ||
maslo | ||
biele víno | ||
mandľové lupienky |
Do mikroténového sáčku dáme múku, soľ a korenie, premiešame. Po jednom vložíme porcie lososa, sáčok uzavrieme, potrasieme (ryba sa rovnomerne obalí).
Na panvici rozpustíme trochu masla, na ňom opekáme lososie kúsky asi 10 minút z každej strany. Vyberieme,uložíme na misu.
Do výpeku pridáme trochu masla, vsypeme mandľové lupienky, veľmi krátko opražíme (stále miešame, pozor, aby neprihoreli!), vlejeme trochu vína, necháme zovrieť a nalejeme rovno na lososa.
Podávam k tomu normálne vianočný zemiakový šalát, aj keď sa to môže zdať divočina, ale mne to pasuje;-) . Zvyšné vínko treba, samozrejme, vypiť!
Foto: Pixabay.com
to ma tesi, verim, ze ti bude chutit
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto môže byť namka ja robievam lososa, ale s cesnakovo/bylinkovým masielkom...isto vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zda sa mi to super a zrovna mám dilemu co na vianocny stol, chceme zmenu a myslim ze ste ma super inspirovali, dakujem.-)))