reklama

Marinované kuracie rezne na sladko-kyslo

Pridal/a anjeli dňa 01. 06. 2014 - 20:11 - Recepty anjeli
Marinované kuracie rezne na sladko-kyslo, Hlavné jedlá, recept, anjeli

Marinované kuracie rezne na sladko-kyslo


reklama

Toto mäsko máme veľmi radi nielen pre jeho zaujímavú chuť, ale aj pre množstvo variácií ako ho môžeme podávať.

Ingrediencie
1 kilogram kuracie prsia
2 polievkové lyžice slivkový lekvár
2 polievkové lyžice med
1 polievková lyžica balzamikový ocot
1 čajová lyžička karí
1 čajová lyžička sezam
  štipka soľ
  trocha olej
  trocha voda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Deň vopred si mäso umyjem, nakrájam na rezne, osolím.

V miske pripravím marinádu: lekvár, med, balzamikovú omáčku, sezam, karí korenie a rozmiešam. Keď je omáčka moc hustá pridám 1-2 PL vody.

Vložím mäso, premiešam, prikryjem a dám aspoň na 12 hodín marinovať do chladničky. Zvyčajne na druhý deň, začnem mäso pripravovať.

Aspoň hodinu pred smažením mäso vyberiem z chladničky, aby som ho na olej nedávala studené. Na panvici rozpálim trocha oleja a mäso opekám na strednej teplote. Treba dávať pozor, pretože med a lekvár začnú rýchlo karamelizovať a mäso by zhorklo. Osmažím ho do zlatista a nechám na tanieri odstáť.

Medzitým si nasekám cibuľu na plátky a zamiešam do marinády, ktorá zostala po mäsku a vo výpeku osmažím. Zvyšnú zeleninu, očistím, umyjem nakrájam a dám do misky. Pridám osmaženú cibuľu a zamiešam - už ani dresing netreba.

Po asi 10 minútkach mäsko nakrájam na rezance. Mäso je dobré nechať trochu postáť, aby nevytiekla šťava. Môžeme podávať zo zemiakmi, s ryžou, v tortile...

Doplňujúce poznámky

Keď chcem toto mäso podávať zabalené v tortile, tak si ešte pripravím zeleninu: napr. 1 cibuľu, 1/2 šalátovej uhorky, 1 papriku, 1 rajčinu, 2-3 kúsky stopkového zeleru...

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama