Morčacie fašírky s kvakou

Popis

Keď ostane mäsko z polievky a neviete rýchlo čo s ním...

Morčacie fašírky s kvakou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

300gramovvareného močacieho mäsa
1kusžemle
1kuscibuľa
2strúčikycesnak
2kusyvajce
soľ , mleté čierne korenie,majoránka
2polievkové lyžiceoleja
2kusykvaka - väčšie bulvy
50gramovmasla
soľ + mleté čierne korenie + rasca podľa chuti
muškátový oriešok, citrónová kôra
8kusymimi mozarella

Inštrukcie

Uvarené morčacie mäso, cibuľu si posekáme na drobno. Žemľu ( ja som mala špaldovú )zalejeme vlažnou vodou a necháme rozmočiť. Mäso, cibuľu spojíme s dobre vytlačenou žemlou, vajíčkami. Zmes osolíme, pridáme roztlačený cesnak, mleté čierne korenie a majoránku. Necháme zmes chvíľku odpočinúť. Robíme bochníčky a do každého skryjeme mozarellku. Obalím v trojobale, na miesto strúhanky som použila striedku z chleba dobre podrvenú. Poukladať na plech s pečiačim papierom alebo teflónovou podložkou, pokvapkať olejom a dať piecť do vyhriatej rúry 180 st. 30 mim. Po 15 mim. otočiť.

Kvaku očistíme, nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode, pridáme rascu. Uvarenú kvaku popučíme s maslom, dosolíme, nastrúhame muškátový oriešok a citrónovú kôru.

Poznámky

Kvaka - zelenina už málo poznaná ale bola základ stravy našich predkov. Oplatí sa zas po nej siahnúť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok