Prosím predýchajte, je to veľmi lahodná huba, by som povedala že jedna z najlepších na vyprážanie, porovnanie ako mladučká teľacinka. Nech zbierajú iba ti, ktorí ju dokažu spoľahlivo rozpoznať. Aj ked mi moja intolerancia nedovoľuje skoro nič zjesť, tak túto jemnučkú hubu môžem, v mojej úprave, bedľu som nezvládla a ani hríbovú polievku.
muchotrávka červenkastá | ||
olej | ||
cibuľa | ||
zemiak | ||
soľ | ||
korenie | ||
rasca | ||
múka | ||
vajce | ||
strúhanka | ||
petržlenová vňať |
Očistené zemiaky si nakrájame na malé kocky, na oleji speníme jednu cibuľu, pridáme nakrájané zemiaky, soľ, korenie, celú rascu a podlejeme cca 1 dcl vody. Tieto zemiaky sú veľmi chutné, ja ich zbožňujem.
Huby dáme do vriacej vody zapariť a necháme odkvapkať alebo osušíme. Potom obaľujeme v klasickom trojobale - múka, vajce a strúhanka.
Ja používam špaldovú múku a kukuričnú strúhanku, vypražím v horúcom oleji alebo inom tuku.
Zemiaky bohato posypeme petržlenovou vňaťou a podávame či už so šalátom, kyslou uhorkou alebo s džemom ako ja. Džem som si varila z jesenného ovocia s prídavkom medu a teda je vhodný ku všetkému.
Pozor je to muchotrávka červenkastá, muchomurka rúžová, ale nie muchotrávka červená či iná.
Kamila som hubár, možno nie až taký vášnivý ale viac milujem huby zbierať ako ich jesť. No potom som objavila hnojník obyčajný vyprážany a myslela som že konečne je to úžasné ale potom prišla si pred 15 rokmi muchotrávka a ta je neprekonateľná. Takže sa hnevám sama na seba že som rada ak nájdem dubáky lebo každý sa ma na to opýta, ale pritom viem že mám plný košík iných húb ktoré sú pre mňa cennejšie. No a som prekvapená ale táto mi nerobí nič, možno preto že je to taká jemná chuť a aj mäsko. Takže som super rada že konečne tento rok narástli a ja som ich okoštovala sú úžasne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Odvážna si ty deva, toto je mňa veľmi vysoký level.