Zdravé jednoduché jedlo, ktoré mne nerobí problém aj ked som silný HIT-ár. Kohút je domáci, kúpené ale aj upravované ako brojler nezvládam.
No samozrejme na fotenie to nie je žiaden zázrak.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 minúta |
Celkový čas | 11 minút |
Ingrediencie
1 | kus | kurča |
1 | kus | smotana na varenie |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | polievková lyžica | mletá červená paprika |
Inštrukcie
Ja ešte zmrazené kura dám variť do vývaru, pridám soľ, celú rascu a celé korenie. Ked je mäso mekké vyberiem a oberiem od kosti, kožu dám tiež preč, nakrajam na kúsky. Na tuk dam cibuľku, po chvíľke pridám papriku a zalejem vývarom a nechám prikrytú podusiť. Potom pridám mäso a všetko podlievam vývarom, nakoniec zmiešam smotanu s vývarom pridám na zahustenie múku alebo kukuričný škrob a trochu pridám čierneho korenia.
Necham ešte povariť a môžme podávať, ja osobne mám najradšej halušky alebo aj klasickú cestovinu. V tomto pripade som použila kukuričné sekané makarony.
Prišla som na to že takto urobené kura je pre mňa vhodné a bez reakcie. Vývar nechám ešte povariť s kosťami ako klasický vývar či už pridate zeleninu či iné.