reklama

Pirohy plnené hubami

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 25. 06. 2018 - 10:53 - Recepty M.á.r.i.a
Pirohy plnené hubami, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Pirohy plnené hubami


reklama

U nás vyhrávajú pirohy s bryndzou, tie ale nerobím zo zemiakového cesta.  Teraz prišli na rad plnené hubami a tie robím zo zemiakového cesta. Keď sa  mi nechce robiť pirohy robievam roládu, dám upiecť do rúry a je výbormá.

Ingrediencie
500 gramov polohrubá múka
1 kus vajce
  soľ
3 kusov zemiak
30 gramov bravčová masť
250 gramov huby
1 kus cibuľa
4 plátky slanina prerastená
  trocha soľ
  trocha mletá rasca
  trocha mleté čierne korenie
1 kus cibuľa
1 čajová lyžička trstinový cukor
  trocha majoránka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky si uvaríme a necháme vychladnúť. Z múky, vajíčka, postrúhaných zemiakov, masti spracujeme polotuhé cesto, trochu osolíme. Ak je moc tuhé pridáme podľa potreby trochu vlažnej vody. 

Huby (dubáky, kozáky, šampiňóny, kuriatka - aké máte) si nakrájame na drobno a restujeme ich na slaninke a cibuľke do mäkka. Dochutíme koreninami podľa chuti, necháme vychladnúť.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, tvorítkom na pirohy vykrajujeme kolieska, naplníme zmesou z húb a dobre zatlačíme aby sa neotvárali.

Vyvárame v osolenej vode kým nám nevyplávajú...asi tak 6-7 min. Vyberieme a ešte teplé podávame poliate rozpraženou slaninou nie prerastenou) nakrájanou na drobné kostičky a cibuľkou, pri dusení posypeme cukrom, dosolíme a posypeme čiernym korením. 

Doplňujúce poznámky

Ak robím roládu do plnky po odstavení pridám vajíčko, roládu pečiem do ružova a môže sa podávať s hubovou omáčkou.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dulka, Po, 25. 06. 2018 - 13:28

Hm ... vyzerajú výborne Úsmev. A ešte taká otázka - bryndzové pirohy robíš prosím z akého cesta? My ich máme veľmi radi, ale poviem úprimne, práve kvôli tomu zemiakovému cestu sa mi do toho nikdy moc nechce ...Vyplazený jazyk

M.á.r.i.a, Po, 25. 06. 2018 - 13:51

Bryndzové robím vždy bez zemiakov ... asi  1/2 kg polohrubej múky (zvyknem aj zo špaldovej), 2 ks vajíčka, 1 PL masti taká s kopčekomChichocem sa, trochu soli a s vlažnou vodou spracovať vláčne pružné cesto, prikryjem ho a kým spravím plnku oddychuje. Nikdy sa nerozliepajú !

dulka, Po, 25. 06. 2018 - 14:06

Ďakujem, určite vyskúšam ÁnoÚsmev

Kamila, Ut, 26. 06. 2018 - 08:51

Vyzerajú úýasné,  Ánohneď by som so dala. Úsmev

M.á.r.i.a, Ut, 26. 06. 2018 - 09:01

Kedykoľvek, sú pripravené v mrazničke až nato, že nie sú bezlepkáče fňuk Smútok .... ja keď sa rozbehnem tak narobím aby bolo čo vyťahovať Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama