Pirohy plnené hubami

Pridal/a M.á.r.i.a

U nás vyhrávajú pirohy s bryndzou, tie ale nerobím zo zemiakového cesta.  Teraz prišli na rad plnené hubami a tie robím zo zemiakového cesta. Keď sa  mi nechce robiť pirohy robievam roládu, dám upiecť do rúry a je výbormá.

Pirohy plnené hubami - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

500gramovpolohruba muka
1kusvajíčko, soľ
3kusyuvarené zemiaky
30gramovmasť bravčová
250gramovhuby
1kuscibuľa menšia
1plátokslanina prerastená
 trochasoľ, mletá rasca, čierne korenie, majoránka
2plátkyslaniny
1kuscibuľa
1čajová lyžičkatrstinový cukor
 trochasol, cierne korenie

Inštrukcie

Zemiaky si uvaríme a necháme vychadnúť. Z múky, vajíčka, postrúhaných zemiakov, masti spracujeme polotuhé cesto, trochu osolíme. Ak je moc tuhé pridáme podľa potreby trochu vlažnej vody. 

Huby ( dubáky, kozáky, šampiňny, kuriatka - aké máte) si nakrájame na drobno a restujeme ich na slaninke a cibuľke do mäkka. Dochutíme koreninami podľa chuti, necháme vychladnúť.

Cesto vyváľkame na hrúbku asi 3 mm, tvorítkom na pirohy vykrajujeme kolieska, naplníme zmesou z húb a dobre zatlačíme aby sa neotvárali. Vyvárame v osolenej vode kým nám nevyplávajú...asi tak 6-7 min. Vyberieme a ešte teplé podávame poliate rozpraženou slaninou nie prerastenou) nakrájanou na drobné kostičky a cibuľkou, pri dusení posypeme cukrom, dosolíme a posypeme čiernym korením. 

Poznámky

Ak robím roládu do plnky po odstavení pridám vajíčko, roládu pečiem do ružova a môže sa podávať s hubovou omáčkou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok