reklama

Quiche so špenátom a rukolou

Pridal/a Zara.Zet dňa 29. 03. 2013 - 21:05 - Recepty Zara.Zet
Quiche so špenátom a rukolou, Hlavné jedlá, recept, Zara.Zet

Zara.Zet


reklama

Len jedna z mnoho variácií na tradičný francúzky slaný koláč.

Ingrediencie
150 gramov múka
4 kusov vajce
75 gramov maslo
1 čajová lyžička soľ
1 balík špenátové listy
1 balík rukola
2 strúčiky cesnak
100 gramov syr
250 millilitrov šľahačková smotana
1 štipka čierne korenie
1 polievková lyžica olivový olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najskôr si pripravíme cesto z múky, masla, štipky soli a jedného vajíčka. Mieseniu cesta venujeme trošku viac času a po jeho dôkladnom spracovaní ho dáme na hodinku odpočívať do chladničky. Pohodlnejšie kuchárky môžu použiť aj kupované lístkové cesto, ale nie je to celkom to čo tradičný quiche potrebuje.

Odpočinuté cesto si vyvaľkáme a rozprestrieme do kruhovej vrúbkovanej formy. Môže byť aj menšia forma na tortu. Cesto dáme piecť do rúry na 10 minút pri 220 stupňoch.

Plnka: Na olivovom oleji si osmažíme nadrobno pokrájaný cesnak a chvíľočku podusíme špenát s rukolou. Naozaj len kým nám na panvici nezvädne.

Podusený špenát s rukolou vyklopíme na predpečené cesto a zalejeme zmesou z 3 vajíčok, smotany a nastrúhaného slanšieho syra.

Okoreníme a dáme dopiecť do rúry na ďalších zhruba 15 minút kým sa nám vajíčková zmes nezrazí. Komu vadí horkastá chuť rukoly, kľudne ju z receptu môže vynechať.

Doplňujúce poznámky

Quiche (vyslovuj kiš) sa považuje síce za tradičné francúzke jedlo, ale jeho pôvod je v Nemecku a z nemčiny bol rovnako odvodený aj jeho názov (Kuchen). Má nespočetne veľa variácií a dá sa považovať ako za hlavné jedlo tak aj za prílohu k rôznym polievkam či šalátom.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama