Roládu pripravujem sporadicky, je výborná teplá i studená:))
600 | gramov | mleté bravčové mäso |
100 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | čajové lyžičky | podravka |
trocha | mleté čierne korenie | |
100 | gramov | Eidam |
trocha | soľ | |
5 | kusov | vajce |
trocha | soľ | |
trocha | hrášok | |
1 | kus | červená paprika čerstvá |
2 | polievkové lyžice | rastlinný olej |
Mleté mäso dáme do misky, pridáme mlieko a zmiešame. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, podravku, soľ podľa chuti, mleté čierne korenie a postrúhaný tvrdý syr. Všetko dobre premiešame. Môžeme zahustiť strúhankou.
Pripravíme si alobal, trochu ho pomastíme a rozotrieme naň mäsovú zmes.
Pripravíme si praženicu z 5 vajec, ktorú trochu posolíme.
Navrstvíme na mäso, posypeme hráškom a nadrobno pokrájanou červenou paprikou. Pomocou alobalu zatočíme na roládu a alobal uzavrieme.
Zabalíme ešte do jedného alobalu a dáme na plech.
Pečieme pri teplote 200°C 50 minút. Potom alobal odstránime a dopečieme dozlatista asi 10 minút. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.