Roláda z mletého mäsa

Popis

Roládu pripravujem sporadicky, je výborná teplá i studená:))

Roláda z mletého mäsa - recept

Zhrnutie

Porcie
1
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

600gramovmleté bravčové mäso
100millilitrovmlieko
1kuscibuľa menšia
2strúčikycesnak
2čajové lyžičkypodravka
 trochamleté čierne korenie
100gramovtvrdý syr Eidam
 trochasoľ
5kusyvajcia(praženica)
 trochasoľ
 trochahrášok
1kusčervená paprika čerstvá alebo sterilizovaná
2polievkové lyžicerastlinný olej

Inštrukcie

Mleté mäso dáme do misky, pridáme mlieko a zmiešame. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, podravku, soľ podľa chuti, mleté čierne korenie a postrúhaný tvrdý syr. Všetko dobre premiešame. Môžeme zahustiť strúhankou.

Pripravíme si alobal, trochu ho pomastíme a rozotrieme naň mäsovú zmes. Pripravíme si praženicu z 5 vajec, ktorú trochu posolíme. Navrstvíme na mäso, posypeme hráškom a nadrobno pokrájanou červenou paprikou. Pomocou alobalu zatočíme na roládu a alobal uzavrieme. Zabalíme ešte do jedného alobalu a dáme na plech. Pečieme pri teplote 200°C 50 minút. Potom alobal odstránime a dopečieme dozlatista asi 10 minút. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou. Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok