Roládky s kyslou kapustou a údeným mäsom.

Popis

Nejak pomenej využívam kyslú kapustu pri mojom varení, ale keď už dostanem na ňu chuť, tak tento recept to istí...

Roládky s kyslou kapustou a údeným mäsom. - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

500gramovkyslej kapusty
250gramovúdeného mäsa, ale môže byť aj slaninka alebo špekačka
2kusycibule
 trochaoleja alebo masti
 štipkasoli
 štipkaml. čierneho korenia
 trocharasce
3polievkové lyžicekyslej smotany
400gramovhladkej múky - cesto
3kusyvajec - cesto
2polievkové lyžiceoleja - cesto
4polievkové lyžicevody - cesto
1⁄2čajová lyžičkasoli - cesto
750millilitrovmäsového vývaru
1čajová lyžičkakryštálového cukru

Inštrukcie

Údené mäso alebo inú údeninu nakrájame na kocky, 1/3 si odložíme, cibuľu nakrájame nadrobno. Na oleji si speníme cibuľu, pridáme údené a osmažíme. Pridáme kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryté za občasného miešania podusíme. Potom pridáme smotanu, cukor a necháme vychladnúť. Zamiesime si cesto z múky, vajec, soli, oleja a  vody, zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chlade odpočívať. Potom si cesto rozdelíme na dve polovice. Každú zvlášť natenko rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na jednu rozotrieme polovicu plnky a zvinieme. Nakrájame roládky asi 5 cm dlhé a poukladáme natesno do pekáčika /netreba vymastiť, ale kto chce môže/. Postup zopakujeme aj s druhým cestom. Roládky posypeme údeným mäsom, ktoré sme si odložili, rascou, zalejeme teplým mäsovým vývarom a prikryjeme alobalom. Pečieme na 180°C, 35 minút. Cesto nasaje vývar a pekne sa uvarí, chute sa navzájom prepoja...jednoducho dobrôtka.

Postup: 

Roládky s kyslou kapustou a údeným mäsom. - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Kapusta u nas ide na odbyt, aj udene moze byt - zaujimava kombinacia. VyskusamÁnoÁnoTlieskamTlieskamSlnko

 

Tak toto vyzerá úžasne. Určite vyskúšam Áno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.