Obmena klasických fašírok...velmi chutná-kyslá kapustička im dodá fantastickú chuť...ja takto(na kyslej kapuste) robím aj kuriatko-milujeme ho takto(sun)
600 | gramov | ryby |
3 | kusov | rožky |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | cibuľa |
1 | polievková lyžica | horčica |
1⁄4 | čajová lyžička | korenie na ryby |
trocha | soľ | |
100 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | vajce |
100 | gramov | strúhanka |
500 | gramov | kyslá kapusta |
100 | gramov | syr |
Ingrediencie sú uvedené len orientačne, robím to vždy odoka
V mixéri zmixujem ryby, rožky, cesnak, mlieko, vajíčka, ovsené vločky.
Premiešam a pridám nakrájanú cibulu, podľa chuti horčicu, koreniny, soľ, nastrúhaný syr a podľa potreby strúhanku-ale vačšinou, keď dám vločky, tak to spravím tak, aby som nemusela dávať strúhanku (keď chce ale niekto bez vločiek, tak strúhanku asi treba)...
Spravím guľky a obalím v strúhanke...na plech si "ustelieme": kyslú kapustičku...na ňu poukladáme fašírky a podlejeme šťavou z kapusty-asi tak do poly...šťavičky mám vačšinou viac, to pre prípad, keď sa vyparí-
Dáme piecť do rúry...koľko, tak to neviem-treba, aby chytili "svoju" farbu ako prílohu robím zemiačky robené vo vlastnej šťave(ak chcete môžem pridať recept)
Vačšinou toto robím, keď mám hodne rýb (keď mi chlapi donesú z rybačky)...dnes som síce robila také "klasické"(na veľkosť)fašírky, ale robievam ich menšie...a keď mi ostanú z toho kvanta, tak si ich zasterilizujem a to takým spôsobom, že na dno pohára dám kyslú kapustu, nato rybacie guľky, ďalšia vrstva kapusty, rybky a navrch dám kapustu...uzavriem a dám dinstovať. Takto si spravím zásobu na neskôr
Ďalšie recepty
Ono sa to tak síce nemvolá-ale ja som si to tak nazvala...sú robené v tlakovom hrnci a za tri minútky sú hotové(y) a to bez vody-poznáš?(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tieto rybacie fašírky vyzrajú veľmi lákavo Lia...keď som to zbadala,tak som si bežala naložiť plný tanier kapustnice,aby som to dočítala do konca(giggle)
Ja robievam z kuracieho mäska takéto podobné,lebo nemám rybárov v rodine,ale máme zlatú starú babinku,čo nás zásobuje zajacmi a kurencami,láska moja veliká :-* .Ja dávam na spodok pekáča zemiaky,na to kapustu a potom tie karboše z kuracieho alebo zajačieho mäsa(do toho zajačieho dávam ešte kúsok slaninky,ináč je to suché ako piliny) a na povrch to pokvapkám,ale len veľmi jemno šľahačkovou smotanou.A už som to raz robila aj tak,že pred dopečením,som dala na každý ten kúsok mäsa koliesko rajčiny a strúhaný syr...jedna báseň!(clap)
Včera som ale kúpila lacného pangasia,asi toto vyskúšam,tiež to môže byť mňam,mňam.(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Treba vyskúšať...od tej kapustičky sú šťavnatučké a chutnučké...inak zajka milujem a keby som ho mala, tak to spravím aj s ním(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no, vyzerá to lákavo, vyskúšam na budúci týždeň. Nože, lia skús dohodiť aj tie zemiaky vo vlastnej šťave...možno ich poznám pod iným názvom, tento mi nič nehovorí.:-*
Maja(flower)