Segedínsky guľáš

Popis

Výborné tradičné jedlo či už s knedľou alebo bez nej a bez zahustenia múkou, vrámci delenej či nízkosacharidovej stravy.

Segedínsky guľáš - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

500gramovbravčové mäso
2kusycibuľa
4strúčikycesnaku
1⁄2čajová lyžičkasoli
2polievkové lyžicečervenej papriky
 štipkačierne korenie podľa chuti
150millilitrovsmotany na šľahanie
300gramovkyslej kapusty
1polievková lyžicahladkej múku (nepovinné)
3polievkové lyžiceoleja

Inštrukcie

Mäso, umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky. Cibuľu o cesnak očistíme a nakrájame na drobno.

V hrnci alebo hlbokej panvici na  oleji orestujeme cibuľu, pridáme cesnak a krátko ešte restujeme. Dáme dole z tepla, pridáme červenú papriku a premiešame. Pridáme mäso, dáme späť na oheň  a krátko opečieme za stáleho miešania.  Mäso podlejeme vodou, prípadne vývarom ak máme cca 200 ml, pridáme soľ, čierne korenie podľa chuti (mleté, alebo celé), bôbkový list ... Privedieme k varu a prikryté dusíme skoro domäkka. NaK mäsu pridáme nakrájanú kyslú kapustu, bez "šťavy" a dusíme ešte cca 20 minút.

Smotanu vymiešame s múkou, ale nemusíme zahusťovať múkou, prilejeme k mäsu premiešame, a ešte krátko varíme.

Podávame s knedlíkom, chlebom, alebo jeme bez prílohy

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.