reklama

Tofu po čínsky

Pridal/a melisa dňa 17. 01. 2018 - 20:02 - Recepty melisa
Tofu po čínsky, Hlavné jedlá, recept, melisa

reklama

Výborné, rýchle a chutné bezmäsité jedloÚsmev 

Ingrediencie
100 gramov tofu
1 kus mrazená čínska zelenina
1 polievková lyžica rastlinný olej
2 polievkové lyžice sójová omáčka
1 polievková lyžica Solamyl
1 kus cibuľa
1 kus pór
  trocha soľ
  trocha korenie na čínu
  trocha bazalka
  trocha oregano
  trocha mleté čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Tofu vyberieme z vrecka, vodu zlejeme do misky, pridáme sójovú omáčku, olej, solamyl, zelejeme trochou vody a premiešame. Tofu pokrájame na hranolčeky. Cibuľu a pór nakrájame na menšie kúsky.Všetko spolu zmiešame a marinujeme asi 20 minút. 

Na panvicu dáme trochu oleja, pridáme zamrznutú zeleninu /môže byť aj vietnamská, japonská/, ktorú dusíme asi 5 minút, aby zostala chrumkavá. 

V ďalšej nádobe pripravíme marinované tofu, ktoré často miešame, aby neprihorelo, nakoľko je v zmesi solamyl. Pridáme mleté čierne korenie, korenie na čínu, bazalku, oregano, soľ podľa chuti, prípadne sójovú omáčku a vodu, ak by bola zmes hustá. Dusíme cca 20 minút.

Potom zmiešame s pripravenou zeleninou a dochutíme.

Podávame s ryžou a so zeleninou. Dobrú chuť!

Výnos
2 2
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama