reklama

Zapekané palacinky à la lasagne

Pridal/a anjeli dňa 03. 08. 2013 - 17:06 - Recepty anjeli
Zapekané palacinky à la lasagne, Hlavné jedlá, recept, anjeli

reklama

Jednoduché jedlo, ktoré zvládne aj začiatočník.

Ingrediencie
Cesto:
300 gramov hladká múka
2 kusov vajce
300 millilitrov mlieko
1⁄2 čajová lyžička soľ
  trocha olej
  štipka soľ
Náplň:
1 plechovka fazuľa v paradajkovej omáčke
4 kusov paradajka
3 kusov mrkva
4 kusov bazalka čerstvá
Bešamel:
2 polievkové lyžice maslo
2 polievkové lyžice hladká múka
500 millilitrov mlieko
100 gramov tvrdý syr
Dokončenie:
100 gramov tvrdý syr
150 gramov šunka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto na palacinky:

Zmiešame múku, soľ, pridáme vajcia a toľko mlieka, aby vzniklo /polotekuté/ cesto na palacinky, necháme odstáť bokom.

Náplň: 

Na oleji si osmažíme očistenú a nahrubo nastrúhanú mrvu, pridáme olúpané a na kocky nakrájané rajčiny, osolíme, primiešame fazuľu z konzervy a odstavíme, vmiešame na kocky nakrájanú šunku a natrhanú bazalku.

Bešamel:

Rozpustíme maslo, zasypeme múkou, osmažíme a po troške zalievame mliekom. Zakaždým dôkladne rozmiešame, aby sa netvorili hrudky, do horúcej omáčky vmiešame syr.

Dokončenie:

Nastavíme rúru na 200°C a teraz prídu na rad palacinky. Pečieme ich hrubšie na omastenej panvici a hneď aj plníme. Do okrúhlej nádoby na spodok si dáme prvú palacinku, netreba mastiť, palacinky sú dosť mastné. Hneď si dáme piecť ďalšiu palacinku.

Palacinku v zapekacej miske potrieme časťou plnky - asi 4-5 PL, trochou bešamelu - asi 2-3 PL a zakryjeme ďalšou palacinkou. Takto pokračujeme, kým sa neminú všetky ingrediencie. Mne vyšlo 6 ks palaciniek a bola toho plná jenská misa.

Povrch posypeme syrom a zapekáme 30 minút. Po zapečení vyberieme a necháme asi 30 minút odpočinúť.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

lienka, Po, 05. 08. 2013 - 09:47

určite dám vyskúšať dcéram
už neviem čo variť
a ony by jedli len pizzu

anjeli, Po, 05. 08. 2013 - 13:31

(giggle) Presne to poznám, keby to bolo na mojich chalanoch, tak uživíme rýchle občerstvenia a pizzérie v širokom okolí...potom prídu na rad gastroenterológ a pod. špecialisti :-D ...ešteže mám božskú trpezlivosť ohľadne varenia ;-)

crystall, St, 07. 08. 2013 - 19:04

toto zvládnem a nádhera...mňam. :-)

anjeli, Št, 08. 08. 2013 - 22:37

(y) určite zvládneš...a ďakujem (blush)

Evka1223, Št, 08. 08. 2013 - 17:16

...skúste miesto bešamelu (kde je múka) použiť polotovar, ktorý si každá môže pripraviť do zásoby.
1 menší zeler, 3-4 petržleny, 5-6 mrkiev.
Všetko očistiť, nakrájať na kocky, povariť vo vode (aby bolo ponorené) s trochou celého čierneho a nového korenia, bobkovým listom a štipkou soli. Ak je mäkké, rozmixovať ponorným mixérom, či prepasírovať....komu ako.... :-)
Je to dobrý základ pod sviečkovú ale aj ako "bešamel" do rôznych zapekaných jedál.
Môj neznáša zeler...ani petržlen nejak zvlášť....a toto zje aniž by tušil čo jedol a chváli až po nebo (giggle).
Používam to aj v kombinácii s paradajkovým pretlakom do omáčok na cestoviny....nikto nerozozná od múkou zaprávaných jedál a je to stráviteľnejšie....
P.S. väčšie množstvo mrazím.

anjeli, Št, 08. 08. 2013 - 22:38

:-) pod sviečkovú tiež používam takýto základ namiesto zahustenia múkou, ale do cestovín som ešte neskúšala ;-) ...

lua, Ut, 13. 08. 2013 - 12:43

tak toto určite spravím, už dlhšiu dobu hľadám niečo čo sa dá použiť na zahustenie miesto múky (y)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama