Hlavné jedlá

Omáčka z červenej repy s cuketovými knedličkami - recept

Omáčka z červenej repy s cuketovými knedličkami

Červenú repu - cviklu zvyknem používať na šaláty, polievky alebo pečenie. Tentokrát som ju použila trochu netradične na omáčku. S kombináciou s cuketovými knedličkami a parmezánom to bol výborný bezmäsitý obedík.

Špenátové palacinky - recept

Špenátové palacinky

Špenát nemusí byť iba prívarok. Jedna z možností sú napríklad palacinky.

Grenadír - recept

Grenadír

Snáď nielen pre moje "deti" pridávam recept s  fotopostupom na tradičný grenadír. Tentokrát aj so slaninou, ale zväčša robím bez nej. Úsmev

Kapusta s bravčovým mäsom a pretlakom - recept

Kapusta s bravčovým mäsom a pretlakom

Opäť jeden zo spomienkových receptov, v trošku redšej verzii, ako hustú polievku robieval pravidelne môj dedko. Úsmev

Gratinované zemiaky so zeleninou - recept

Gratinované zemiaky so zeleninou

Rýchla,ľahká večera....alebo ako príloha k mäsku

Cestoviny s kapustou a zemiakmi - recept

Cestoviny s kapustou a zemiakmi

Zjesenieva sa a kapusta bude častejšie na tanieroch, aj keď čerstvú používm dosť často nielen na jeseň. No fliačky - šiflíky s kapustou poznám a aj mám rada, na slano. Možno poznáte tento recept aj Vy ale som ho objavila prvý krát a zaujal ma, tak som vyskúšala, oplatilo sa. Základom je cestovina ale domáca (verím, že sa dá aj nahradiť kúpnou) taká hrubšia, širšia.Vraj sa to volá slovenský trojboj....a zjedia ho aj chapi.

Mleté mäso s kapustou - recept

Mleté mäso s kapustou

Zase jedn z receptov, ku ktorým ma inšpirovalo sledovanie telky. Len teda, bol to blízkovýchodný recept, v ktorom bolo použité množstvo korenín a baranie mäso. Takže som použila to, čo je pre mňa dostupnejšie.

Pirohy s bryndzou - recept

Pirohy s bryndzou

Nahlásila sa návšteva z Čiech a "rozkaz" bol pirohy ... viem, receptov na pirohy je veľa. Každý si ich robí po svojom, podľa regiónu, podľa babičky a rôzne. 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.