Zemiaková placka

Popis

V tomto pokrme ucítite chuť zemiakov
Zemiaková placka - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

4kusyzemiaky
 zväzokmajorán čerstvý
 kussoľ
 kusčierne korenie
 kuskačacia masť

Inštrukcie

Poznámky

1. Surové zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame, poriadne vymačkáme a necháme odtiecť od prebytočnej vody, na spodku tejto vody sa usadí škrob ktorý vrátime naspäť do nastrúhaných zemiakov. 2. Majorán nasekáme na jemno a spolu so soľou a čerstvo zomletým čiernym korením pridáme k zemiakom. Necháme aspoň pol hodinu v chlade odstáť. 3. V dlani, prípadne priamo na panvici tvarujeme malé placky. 4. Opekáme na panvici z oboch strán 3-4 minúty v závislosti od hrúbky. Panvicu si môžete jemne potrieť napríklad aj kačacou masťou. Takto pripravené placky môžeme dalej rôzne plniť, napríklad na masle zľahka orestovanou červenou repou.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.