Babičkin strúhaný koláč

Popis

Klasický tvarohový koláčik, ktorý pozná každý :-)
Babičkin strúhaný koláč - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojbabka
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

400gramovhladkej múky
150gramovprášk.cukru
1kusprášok do pečiva
250gramovpalmarín
1kusžĺtok
4polievkové lyžicekakaa
750gramovtvaroh
200gramovpr.cukor
1kusvan.cukor
4kusyvajicka

Inštrukcie

Cesto-400g hladkej múky, 150g práš.cukru, práš.do peč.,250g Palmarínu (dala som maslo), 1žĺtok,4PL kakaa. Všetko vymiešame, rozdelíme na dve polovice a dáme do chladničky. Plnka-750g tvarohu, 200g prášk.cukru, 1 vanilkový cukor, 3 žĺtky, 4 bielky. Vymiešame tvaroh, cukry, žĺtky a pridáme vyšľahaný sneh. Plech - papier - nastrúhame polovicu cesta, vylejeme plnku a opäť nastrúhame druhú polovicu cesta. 180 stupňov, 30min.
Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (4 hlasy)

Komentáre

Poznať poznám, ale ešte sa nám poriadne nepodaril. Najbližie vyskúšam podľa tvojho receptu. Slnko Tvoj vyzerá ozaj ako od babičky. TlieskamÁnoTlieskam

Mne sa vydaril, ale to struhanie cesta je dobry trening trpezlivosti Mrkám

Práve ho robím. Cesto má ostať sypké, keď ho dávam do chladničky?

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok