reklama

Božská čučoriedkovo tvarohová torta

Pridal/a Kamila dňa 30. 06. 2018 - 18:32 - Recepty Kamila
Božská čučoriedkovo tvarohová torta, Torty, recept, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na trochu nezvyčajnú, ale ozaj fantastickú čučoriedkovú tortičku v štýle tvarohového nákypu či cheesecake len bez korpusu. Ostalo mi ešte dosť veľa lesných čučoriedok, malých krásnych šťavnatých a mne sa nechcelo hrať s ničím zložitým. Chichocem sa

Ingrediencie
500 gramov jemný tvaroh
3 kusov vajce
2 polievkové lyžice kukuričný škrob
2 polievkové lyžice med
1 kus vanilkový cukor
300 gramov čučoriedky
Dokončenie:
1 kus čučoriedkový džem
250 millilitrov šľahačková smotana
1 polievková lyžica med
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V miske ručne vymiešame jemný tvaroh s vajíčkami, medom, vanilkou a škrobom. Primiešame čučoriedky a hmotu rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie, (moja mala 20cm) a pásom papiera vystielam aj boky vymastené maslom Pečieme pri teplote cca 170°C cca 65 minút, alebo podľa skúsenosti sos vojou rúrou. Tu mám stále ešte rezervy, stále mi podobne ako pri cheesecake tortička po vybratí trošku spadne. nechám si poradiť ako pečiete podobné koláče vy. Úsmev

Necháme ešte kľudne hodinku postáť vo vypnutej rúre, vyberieme a počkáme kým úplne vychladne.

Porieme čučoriedkovým džemom a vyšľahanou šľahačkou a dáme ešte na pár hodín do chladničky. lesné čučoriedky sa pri pečení správajú inak ako tie veľké domáce, či  z obchodu. Vysledkom bola svieža, šťavnatá tortička.

ešte doplním postupové obrázky. 

Doplňujúce poznámky

Ak chcete použiť väčšiu formu pridajte ešte kyslú smotanua  jedno vajíčko.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 5 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama