Broskyňový koláč

Popis

Recept na jednoduchý a rýchly ovocný koláč. Broskyne môžete zameniť za jablká, nektarinky, slivky ..

Broskyňový koláč - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

85gramovmasla
1šálkapráškového cukru
1kusvanilkový cukor
1kusveľké vajíčko
1 1⁄2šálkapolohrubej múky (moja bola bezlepková)
2čajové lyžičkyprášku do pečiva
1⁄2šálkamlieka
3kusybroskyne

Inštrukcie

Zmäknuté maslo vyšľaháme s vajíčkom a  cukrom do svetlej peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo s mliekom (ak sa dá izbovej teploty) primiešame k vyšľahanej hmote.

Do ohrúhlej formy vymastenej a vysypanej múkou rozotrieme cesto. Navrch na husto poukladáme plátky broskýň, prípadne jablk. Ovocie môžeme potrieť maslom cca 20g, v ktorom necháme roztopiť lyžicu cukru. Keď sú broskyne zrelšie, šťavnatejšie netreba.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 40 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po upečení ovocie potrieme svetlým džémom cca 2PL, ktorý zohrejeme s 1PL vody. Podávame s vanilkovou zmrzlinou. Pripadne koláčik posypeme práškovým cukrom a môžeme ho ešte teplý preliať horúcou šľahačkovou smotanou, v ktorej sme rozpustil 2PL cukru a cca 20g masla.

Postup: 

Broskyňový koláč - recept postup 1
Broskyňový koláč - recept postup 2
Broskyňový koláč - recept postup 3
Broskyňový koláč - recept postup 4
Broskyňový koláč - recept postup 5
Broskyňový koláč - recept postup 6
Broskyňový koláč - recept postup 7
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.