Čerešňová bublanina

Popis

Tradičný recept s fotopostupom. Vrátila som sa k receptu mojej babky, ktorý robím už viac ako 30 rokov a výsledok stál za to, dokonca aj v bezlepkovej verzii.

Čerešňová bublanina - recept

Zhrnutie

Porcie
plech
Zdrojbabka s malou úpravou
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

6kusyvajec
1kuszlatý klas (namiesto 50g múky)
1kusvanilkový cukor
1kusprášok do pečiva
500gramovčerešní
1decilitervody (alebo mlieka)
1deciliteroleja
200gramovpráškového cukru (bežne dávam menej a zvyknem používať trstinový cukor)
200gramovpolohrubej múky (použila som tmavú bezlepkovú, kludne môžete dať aj celozrnú)

Inštrukcie

Vájíčka s cukrom vyšľaháme na najvyšších otáčkach do hustej peny. Na nižších otáčkach primiešame olej s vodou. A v závere pomaly primiešavame múku s práškom do pečiva a Zlatým klasom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladáme čerešne vykôstkované, ktoré môžeme zľahka obaliť v múke aby pri pečení nespadli na dno. Ja som už bezlepkovú múku neriskovala, ta sú dole. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 25 minúť. Na záver posypeme s práškovým cukrom.

Poznámky

V pôvodnom recepte bolo 250g polohrubej múky, len tým, že pečiem z bezlepkovej múky som skúsila 50g múky nahradiť zlatým klasom a výsledok bol ozaj výborný. Inak voľakedy som tam dávala aj 250g cukru, teraz určite menej. Ak by ste piekli s celozrnou múkou, piekla som bežne, kým som prešla na bezlepkovú diétu, odporúčam múku na záver primiešať len ručne.

Postup: 

Čerešňová bublanina - recept postup 1
Čerešňová bublanina - recept postup 2
Čerešňová bublanina - recept postup 3
Čerešňová bublanina - recept postup 4
Čerešňová bublanina - recept postup 5
Čerešňová bublanina - recept postup 6
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.