reklama

Čerešňová bublanina

Pridal/a Kamila dňa 04. 06. 2014 - 22:19 - Recepty Kamila
Čerešňová bublanina, Koláče, recept, Kamila

reklama

Tradičný recept s fotopostupom. Vrátila som sa k receptu mojej babky, ktorý robím už viac ako 30 rokov a výsledok stál za to, dokonca aj v bezlepkovej verzii.

Ingrediencie
6 kusov vajce
1 kus Zlatý klas
1 kus vanilkový cukor
1 kus prášok do pečiva
500 gramov čerešne
1 deciliter voda
1 deciliter olej
200 gramov práškový cukor
200 gramov polohrubá múka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vájíčka s cukrom vyšľaháme na najvyšších otáčkach do hustej peny. Na nižších otáčkach primiešame olej s vodou. A v závere pomaly primiešavame múku s práškom do pečiva a Zlatým klasom.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladáme čerešne vykôstkované, ktoré môžeme zľahka obaliť v múke aby pri pečení nespadli na dno. Ja som už bezlepkovú múku neriskovala, ta sú dole.

Pečieme pri teplote cca 190°C cca 25 minúť. Na záver posypeme s práškovým cukrom.

Koláč je výborný aj z celozrnnej múky, namiesto bežného cukru používam trstinový.

Doplňujúce poznámky

V pôvodnom recepte bolo 250g polohrubej múky, len tým, že pečiem z bezlepkovej múky som skúsila 50g múky nahradiť zlatým klasom a výsledok bol ozaj výborný. Inak voľakedy som tam dávala aj 250g cukru, teraz určite menej. Ak by ste piekli s celozrnou múkou, piekla som bežne, kým som prešla na bezlepkovú diétu, odporúčam múku na záver primiešať len ručne.

Doplňujúce obrázky
Čerešňová bublanina, Koláče, recept, Kamila, 1
Čerešňová bublanina, Koláče, recept, Kamila, 2
Čerešňová bublanina, Koláče, recept, Kamila, 3
Čerešňová bublanina, Koláče, recept, Kamila, 4
Čerešňová bublanina, Koláče, recept, Kamila, 5
Čerešňová bublanina, Koláče, recept, Kamila, 6
Výnos
1 plech
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama