Čokoládovo - hruškový koláč

Popis

Čokoláda, hrušky a mandle, ozaj skvelá kombinácia Úsmev

Čokoládovo - hruškový koláč - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

120gramovmasla
120gramovvysokoporcentnej čokolády
4kusyvajicka
80gramovtrstinový cukor
80gramovpolohrubej (špaldovej celozrnej,a lebo bezlepkovej) múky
80gramovmleté mandle (orechy)
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
4kusyhrušky

Inštrukcie

Maslo s čokoládou rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť. Žltka vyšľaháme s polovicou cukrom do hustej peny. Primiešame vychladenú čokoládu. Z bilelkov a zvyšného cukru vymiešame sneh.  Múku, prášok do pečiva a mandle zmiešame a pridávame k žltkovej hmote striedavo so snehom, zhruba v troch dávkach. Zľahka, ale dôkladne vymiešame.

Hrušky (nemali by byť veľmi mäkké) umyjeme, prerežeme napoly a lyžičkou vyberieme jadierka. Cesto rozotrieme do  formy na biskuspký chlebík vystlanej papierom na pečenie. Navrch  hrušky, tak že polovice spojíme k sebe. Pečieme pri teplote cca 170°C cca 60 minút.

Postup: 

Čokoládovo - hruškový koláč - recept postup 1
Čokoládovo - hruškový koláč - recept postup 2
Čokoládovo - hruškový koláč - recept postup 3
Čokoládovo - hruškový koláč - recept postup 4
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

ÁnoÁno

Úžasné na tých tvojich receptoch, že vždy vidieť, čo práve dozrieva v záhrade. Výborná inšpirácia

No, toto sú vzácne hrušky, stromček zarodil prvýkrát odkedy sme ho pre cca osmymi rokmi posadili. Úsmev

Úžasná pocta prvým hruškám ÁnoÁno

Mňaaaaam. Nádherne sa podaril.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.