Dvojfarebný cheesecake

Popis

Pravý chceesecake sa síce robí zo smotanového syra, ale aj tento tvarohový chutí výborne.

Dvojfarebný cheesecake - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
ZdrojZ ghetta blog
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

200gramovsušienok (marína, indiánky, bebe,...)
100gramovobyčajného masla
500gramovjemného tvarohu
5kusyvajec
50gramovkryštálového cukru
1kusvanilkový cukor
200gramovsmotany na šľahanie
1kushorkej čokolády
1kusbielej čokolády

Inštrukcie

Ako prvé si pripravíme sušienkový základ. Sušienky si spolu s maslom na jemno posekáme ručným mixérom.

Hotovú zmes si vysypeme do pripravenej tortovej formy, na spodok ktorej sme dali papier na pečenie a boky potreli maslom. Zmes si zarovnáme a uhladíme obrátenou stranou lyžice.

Takto pripravený sušienkový základ odložíme do chladničky, aby stuhol. V nádobe si zmiešame tvaroh spolu s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a vajciami. Vajcia si predtým jemne vyšľaháme (stačí vidličkou). Hotovú zmes si rozdelíme na dve rovnaké časti. Ďalej si pripravíme menší hrniec, v ktorom si zohrejeme 3/4 smotany. Smotana by mala byť len zohriata, nemala by vrieť. Do teplej smotany nalámeme kúsky horkej čokolády a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Po rozpustení odstavíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú smotanu si zohrejeme vo vodnom kúpeli spolu s bielou čokoládou. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, potom tiež odstavíme.

Po vychladnutí si zmes s horkou čokoládou vylejeme do jednej nádoby s tvarohovou zmesou, a tú s bielou čokoládou vylejeme do druhej nádoby. Opatrne premiešame, kým sa nám farba nezjednotí.

Vyberieme si tortovú formu z chladničky a ako prvú vylejeme zmes s horkou čokoládou. Nevylejeme však úplne všetko, necháme si približne 3 lyžice na neskôr. Potom veľmi opatrne a pomalinky nalievame zmes s bielou čokoládou.

Pre tých, ktorí majú príliš rýchle ruky odporúčam bielu zmes dávať po lyžiciach, aby sa nám jednotlivé vrstvy nezmiešali.

Na koniec si zoberieme malú lyžičku a na rôzne miesta nafŕkame tmavú zmes. Potom si zoberieme špáratko, alebo niečo, čo má tenký koniec a jednotlivé kvapky rôzne spájama a vytvárame tak abstraktný obraz.

Takto pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry (140 stupňov) a pečieme 1 hodinu. Po dopečení ho vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Cheesecake bude po dopečení vyzerať nedopečene a bude sa triasť ako želatína. Takto to má vyzerať!

Keď bude vychladnutý, vložíme ho do chladničky a necháme stuhnúť. Najlepšie je pripravovať si ho večer, aby mohol cez noc stuhnúť, na druhý deň sa tak bude bez problémov krájať.

Prajem dobrú chuť :-)

Postup: 

Dvojfarebný cheesecake - recept postup 1
Dvojfarebný cheesecake - recept postup 2
Dvojfarebný cheesecake - recept postup 3
Dvojfarebný cheesecake - recept postup 4
Dvojfarebný cheesecake - recept postup 5
Dvojfarebný cheesecake - recept postup 6
Dvojfarebný cheesecake - recept postup 7
Dvojfarebný cheesecake - recept postup 8
Dvojfarebný cheesecake - recept postup 9
Dvojfarebný cheesecake - recept postup 10
Dvojfarebný cheesecake - recept postup 11
Dvojfarebný cheesecake - recept postup 12
Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (1 hlas)

Komentáre

ÚsmevÚsmevÚsmev vyzerá báječne Vyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁno

sonka, si šikula:)

Ďakujem krásne Hambím sa

TlieskamÁnoTlieskam Vyzerá úžasne, určite tak aj chutil. Úsmev

Robili sme uz 2x teraz robim opat. Je vynikajuci aa jednoduchy... Mnaam :-)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok