Jahodový koláč

Popis

Vyborný jahodový koláčik, aj keď som chvíľu váhala či jahody nezjem skôr ako ich upečiem. Úsmev Ovocie môžete použiť akékoľvek.

Jahodový koláč - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

100gramovmasla
3⁄4šálkypraskovy cukor
1kusveľké vajíčko alebo dve menšie
1kusvanilkový cukor
1 1⁄2šálkapolohruba muka (ja som použila tmavú bezlepkovú)
1 1⁄2čajová lyžičkaprášku do pečiva
250gramovjahôd
100gramovCUCORIEDKY

Inštrukcie

Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Prišľaháme vajíčko izbovej teploty. Múku zmiešame s práškom do pečiva a na dvakrát s mliekom primiešame k vyšľahanej hmote.

Cesto rozotrieme do okrúhlej formy vymastenej a vysypanej múkou o primere cca 28cm. Navrch rozdelíme umyté a očistené jahody, prekrojené napoly a iné ovocie, alebo lebn viac jahôd. Ovocie môžeme posypať ešte dvoma lyžicami kryštálového cukru, aby zhustla šťava z ovocia. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 50 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom

Postup: 

Jahodový koláč - recept postup 1
Jahodový koláč - recept postup 2
Jahodový koláč - recept postup 3
Jahodový koláč - recept postup 4
Jahodový koláč - recept postup 5
Jahodový koláč - recept postup 6
Jahodový koláč - recept postup 7
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

A kolko mlieka? Chyba to v rozpise.

dakujem za upozornenie, 100 ml mlieka tam ide.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.