Jemný jablkový koláč

Popis

Recept s foto postupom na jablkový koláč opäť trochu inak. Ak chcete koláč upiecť na veľký plech, stačí zdvojnásobiť množstvo ingrediencii.

Jemný jablkový koláč - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

125gramovpráškového cukru
1kusvanilkový cukor
125gramovmasla
4polievkové lyžicemlieka
125gramovpolohrubej múky (použila som tmavú bezlepkovú)
1⁄2kusprášku do pečiva
5kusystredne veľkých jablk
1polievková lyžicamasla na potretie jablk
2polievkové lyžicemarhuľového lekváru
3kusyvajicka izbovej teploty

Inštrukcie

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny. Po jednom prišľaháme vajíčka izbovej teploty. Na záver primiešame na nižších otáčkach múku a mlieko. Cesto rozotrieme na vymastenú a múkou vysypanú okrúhlu formu. Jablka očistíme, nakrájame na cca šestiny, zbavíme jadierok a nahusto narežeme. Jablká uložíme na cesto a potrieme roztopeným maslom. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 40 - 45 minút. Marhuľový lekvár na chvíľu rozvaríme s dvoma lyžicami vody, môžeme prepasírovať cez sitko a potrieme ním ešte horúci koláč.

Poznámky

Ak máte radi hrozienka, doma plátky mandlí, môžete nimi ozdobiť koláč pre pečením.

Postup: 

Jemný jablkový koláč - recept postup 1
Jemný jablkový koláč - recept postup 2
Jemný jablkový koláč - recept postup 3
Jemný jablkový koláč - recept postup 4
Jemný jablkový koláč - recept postup 5
Jemný jablkový koláč - recept postup 6
Jemný jablkový koláč - recept postup 7
Jemný jablkový koláč - recept postup 8
Jemný jablkový koláč - recept postup 9
Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (3 hlasy)

Komentáre

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam mňaaaaaaaaam

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok