Kysnuté rohlíky s plnkou

Popis

Sú výborné, vyskúšajte!

Kysnuté rohlíky s plnkou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
1 hod, 40 minút

Ingrediencie

800gramovpolohruba muka
40gramovdrozdie cerstve
500millilitrovvlažné mlieko
80gramovkryštálový cukor
100gramovmaslo
1⁄2čajová lyžičkasoľ
2kusyvajcia
náplň nutella
náplň slivkový lekvár
trochu práškový cukor
trochu vanilkový cukor

Inštrukcie

Cesto:

pripravíme si kvások s 200 ml vlažného mlieka, trochu múky, trochu cukru a necháme vykysnúť.

Múku preosejeme, pridáme kryštálový cukor, rozpustené vychladnuté maslo, soľ, vajcia, kvások a prilejeme zvyšné vlažné mlieko podľa potreby. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť asi 60 minút. 

Z vykysnutého cesta vytvoríme valec, ktorý rozdelíme na 24 častí. Každú časť rozvaľkáme na ovál, na hornú časť dáme plnku, preložíme do polovice, vidličkou utlačíme, spodnú časť prekrojíme pozdĺžne na 5 pásikov a zrolujeme. Vznikne tvar, ako vidíme na fotografii. Plnku môžeme použiť podľa svojej chuti, tvarohovú, makovú, orechovú. Ja som použila nutellu a slivkový lekvár.

Hotové rohlíky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme podkysnúť. Pečieme pri teplote 180°C 25-30 minút. Teplota a čas sú iba orientačné. Každý sa musí riadiť svojou rúrou. Z tohto množstva sú 2 plechy. Aby ste nebolo prekvapené, rohlíky sú pomerne veľké. Po upečení ich potrieme rozpusteným maslom. Po vychladnutí posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Dobrú chuť!

Postup: 

Kysnuté rohlíky s plnkou - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.