Lahodné rožky bez kysnutia

Popis

Rohlíčky sú naozaj vynikajúce, jemné, mäkkučké!

Lahodné rožky bez kysnutia - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

600gramovhladká múka špeciál(cesto)
1kusprášok do pečiva
1čajová lyžičkasoľ
100millilitrovrastlinný olej
42gramovčerstvé droždie
1polievková lyžicakryštálový cukor
200millilitrovpochutkova kysla smotana
200millilitrovmlieko
200gramovnutella (náplň)
1kusžĺtok
 trochamlieko

Inštrukcie

Postup:

Cesto:

do 200 ml vlažného mlieka dáme cukor a rozmrvíme droždie. Necháme vzísť kvások. Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme soľ, olej, smotanu, kvások a vypracujeme vláčne cesto. Cesto nenecháme kysnúť, hneď s ním pracujeme!!!

Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť postupne rozvaľkáme na hrúbku pol cm na kruh. Rozdelíme nožom na 8 častí. Každú časť naplníme na širšej strane nutellou a uzavrieme preložením okrajov cesta pri plnke, aby nevytiekla. Zrolujeme smerom k užšej časti do tvaru croissantu. Spolu budeme mať 32 rožkov. Plnku môžeme použiť podľa svojej chuti.

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom, ktorý sme rozšľahali s trochou mlieka. Necháme postáť 15 minút. Upečieme pri teplote 180°C do zlatista. Po upečení a miernom vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Vypadají pěkně.Já jsem pekla podobné s plnkou z podusených jablek.Těsto jsem chvíli hnětla a  rozdělila opačně na 8 dílů a každý rozválený jsem rádélkem rozdělila 2x jen na 4 trojúhelníky. Zkusím Tvůj receptík.

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.