Popis
Rohlíčky sú naozaj vynikajúce, jemné, mäkkučké!

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
600 | gramov | hladká múka špeciál(cesto) |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | soľ |
100 | millilitrov | rastlinný olej |
42 | gramov | čerstvé droždie |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | pochutkova kysla smotana |
200 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | nutella (náplň) |
1 | kus | žĺtok |
trocha | mlieko |
Inštrukcie
Postup:
Cesto:
do 200 ml vlažného mlieka dáme cukor a rozmrvíme droždie. Necháme vzísť kvások. Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme soľ, olej, smotanu, kvások a vypracujeme vláčne cesto. Cesto nenecháme kysnúť, hneď s ním pracujeme!!!
Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť postupne rozvaľkáme na hrúbku pol cm na kruh. Rozdelíme nožom na 8 častí. Každú časť naplníme na širšej strane nutellou a uzavrieme preložením okrajov cesta pri plnke, aby nevytiekla. Zrolujeme smerom k užšej časti do tvaru croissantu. Spolu budeme mať 32 rožkov. Plnku môžeme použiť podľa svojej chuti.
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom, ktorý sme rozšľahali s trochou mlieka. Necháme postáť 15 minút. Upečieme pri teplote 180°C do zlatista. Po upečení a miernom vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Vypadají pěkně.Já jsem pekla podobné s plnkou z podusených jablek.Těsto jsem chvíli hnětla a rozdělila opačně na 8 dílů a každý rozválený jsem rádélkem rozdělila 2x jen na 4 trojúhelníky. Zkusím Tvůj receptík.