Makovo-jablkový vrkoč

Popis

Moje nedeľné pečenie, chutí výborneKvietok

Makovo-jablkový vrkoč - recept

Zhrnutie

Porcie
1
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
1 hod, 20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
2 hod, 20 minút

Ingrediencie

500gramovhladká múka špeciál(cesto)
25gramovčerstvé droždie
2polievkové lyžicekryštálový cukor
2kusyžľtky
100gramovmaslo rozpustené
200millilitrovmlieko
1⁄4čajová lyžičkasoľ
250gramovmletý mak(maková plnka)
150gramovkryštálový cukor
1kusvanilkový cukor Dr. Oetker
150millilitrovmlieko
400gramovjablká(jablková plnka)
100gramovkryštálový cukor
1kusškoricový cukor
30gramovvanilkový puding prášok
3polievkové lyžicestudená voda
3polievkové lyžicestrúhanka
1kusvajce(na potretie povrchu)
1čajová lyžičkamlieko

Inštrukcie

Cesto:

pripravíme si kvások z polovice vlažného mlieka, trochu cukru, múky a droždia, premiešame a necháme vykysnúť 10-15 minút. Múku preosejeme do nádoby, pridáme zvyšný cukor, soľ, žĺtky, rozpustené maslo, kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste cca 60 minút.

Po nakysnutí cesto rozdelíme na polovicu. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 4 mm, jednu časť natrieme makovou plnkou a stočíme na roládu. Druhú časť potrieme jablkovou plnkou, stočíme na roládu. Obidve rolády navzájom prepletieme. Povrch potrieme vajíčkom, ktoré rozšľaháme s mliekom.  Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Teplota 180°C 40-45 minút. Údaje sú orientačné. 

Maková plnka:

v nádobe dáme zovrieť mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme pomletý mak, premiešame a necháme vychladnúť.

Jablková plnka:

očistené jablká postrúhame na hrubšie, pridáme cukor, škoricový cukor a za stáleho miešania povaríme asi 3 minúty. Pudingový prášok rozmiešame vo vode, prilejeme do zmesi jabĺk a necháme prevrieť. Odstavíme, primiešame strúhanku a necháme vychladnúť.

Povrch po upečení posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.