Popis
Recept s foto postupom na fantastický ríbezľový koláč bez múky.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 45 minút |
Celkový čas | 1 hod, 5 minút |
Ingrediencie
125 | gramov | maslo |
125 | gramov | trstinový cukor |
4 | kusy | vajicka |
100 | gramov | mleté orechy (pouzila som lupané mandle) |
150 | gramov | mletý mak |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
500 | gramov | ríbezle |
2 | polievkové lyžice | zlaty klas |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
Inštrukcie
Zmäknuté maslo vyšľaháme s 3/4 cukru do peny a postupne k nemu prišľaháme po jednom žltku. Bielka so zvyšným cukrom vyšľaháme do snehu. Sypké ingrediencie zmiešame. K maslovej hmote pridáme 1/3 snehu a 1/3 sypkej zmesi, zľahka premiešame. postup zopakujeme ešte. dvakrát. Hmotu rozotrieme do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy (cca 28cm).
Očistené a umyté ríbezle zmiešame so zlatým klasom a cukrom a rozdelíme na cesto. Pečieme pri teplote cca 180-190°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Postup:








- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
vyzerá super len ja nemám tento rok ríbezle
Skús akékoľvek iné ovocie.
No skúsila som a otvorila som si brusnice ale nejako som už na nič iné nemala a tak vyjedám kyslé brusnice. Práveže mne k tomu makovému korpusu ide kyslé ovocie a tie ríbezle musia byť super.