reklama

Obrátený ovocný koláč s tvarohovou plnkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 14. 06. 2018 - 17:14 - Recepty M.á.r.i.a
Obrátený ovocný koláč s tvarohovou plnkou, Koláče, recept, M.á.r.i.a

reklama

Keď ma chytí mlsná a nieviem čo od dobroty  Chichocem sa,  tak vymýšľam a skombinujem čo je v chladničke ... ovocie na už otravovalo v košíku, jablko zvráskavelé, marhule nechceli zmäknúť, tak som im pomohla.

Ingrediencie
8 kusov marhule
1 kus jablko
120 gramov trstinový cukor
60 gramov maslo
1 kus citrónová šťava
250 gramov tvaroh
2 čajové lyžičky Zlatý klas
250 millilitrov smotana na šľahanie
  čokoláda
1 plátok lístkové cesto
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Marhule a jablko som ošistila a nakrájala na osminky a pokvapkala citrónovou šťavou. Do kastróla dať maslo a cukor, nechať rozpustiť, pridať ovocie. Nechať asi 5 min. prehriať. Ovocie pustí dosť šťavy.

Na dno tortovej formy naukladám udusené ovocie ( môžeme si zvoliť aj iné napr. broskyne, hrušky, jablká ).

Z lístkovéha cesta vykrojíme kruh o niečo väčší ako je forma, popicháme vidličkou a dáme na ovocie. Okraje sa snažíme zatlačiť trochu pod ovocie. Spodok formy obalím do alobalu ak by chcela vytekať šťava.

Dáme do vyhriatej rúry na 180 st. piecť 20 - 25 min. Po vybratí z rúry necháme 10 min. odpočinúť a vyklopíme na podnos.

Ostalo dosť sirupu z ovocia a z neho si uvaríme hustý puding, pridala som v troche vody rozmiešaný zlatý klas, uvaríme a necháme vychladnúť.

Zašľaháme do tvarohu 1 dcl smotany. Spolu dobre vyšľaháme na krém, natrieme na ovocie.

Zvyšnú šľahačku vyšľaháme a natrieme na krém, môžeme posypať sekanou čokoládou.

 

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama