Keď ma chytí mlsná a nieviem čo od dobroty , tak vymýšľam a skombinujem čo je v chladničke ... ovocie na už otravovalo v košíku, jablko zvráskavelé, marhule nechceli zmäknúť, tak som im pomohla.
8 | kusov | marhule |
1 | kus | jablko |
120 | gramov | trstinový cukor |
60 | gramov | maslo |
1 | kus | citrónová šťava |
250 | gramov | tvaroh |
2 | čajové lyžičky | Zlatý klas |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
čokoláda | ||
1 | plátok | lístkové cesto |
Marhule a jablko som ošistila a nakrájala na osminky a pokvapkala citrónovou šťavou. Do kastróla dať maslo a cukor, nechať rozpustiť, pridať ovocie. Nechať asi 5 min. prehriať. Ovocie pustí dosť šťavy.
Na dno tortovej formy naukladám udusené ovocie ( môžeme si zvoliť aj iné napr. broskyne, hrušky, jablká ).
Z lístkovéha cesta vykrojíme kruh o niečo väčší ako je forma, popicháme vidličkou a dáme na ovocie. Okraje sa snažíme zatlačiť trochu pod ovocie. Spodok formy obalím do alobalu ak by chcela vytekať šťava.
Dáme do vyhriatej rúry na 180 st. piecť 20 - 25 min. Po vybratí z rúry necháme 10 min. odpočinúť a vyklopíme na podnos.
Ostalo dosť sirupu z ovocia a z neho si uvaríme hustý puding, pridala som v troche vody rozmiešaný zlatý klas, uvaríme a necháme vychladnúť.
Zašľaháme do tvarohu 1 dcl smotany. Spolu dobre vyšľaháme na krém, natrieme na ovocie.
Zvyšnú šľahačku vyšľaháme a natrieme na krém, môžeme posypať sekanou čokoládou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.