Okrúhly čerešňový koláč s kyslou smotanou

Popis

Toto je u nás úplná klasika, je to jednoduché rýchle a veľmi variabilné:) 

Okrúhly čerešňový koláč s kyslou smotanou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

150gramovhladká múka
1kusmaslo
250gramovkyslá smotana
2polievkové lyžicekryštálový cukor
 štipkasoľ
3kusyvajcia
sezónne ovocie

Inštrukcie

Múku, štipku soli, 1 vajce a maslo vymiesime do hladkého cesta a necháme v na 30 minút v chladničke. Odpočinuté cesto vyvaľkáme alebo roztlačíme na okrúhlu formu vystlanú papierom na pečenie. Cesto potrieme černicovým džemom, poukladáme nakrájané broskyne. V miske zmiešame kyslú smotanu, 2 lyžice cukru (alebo 2 sáčky vanilínového cukru) a 2 vajíčka, zmes nalejeme na koláč. Pečieme 40 minút na teplote 180 stupňov.

 Tip: Smotanu vyberieme z kelímku rýchlo a v jednom kuse tak, že dno prepichneme. 

Postup: 

Okrúhly čerešňový koláč s kyslou smotanou - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.