To bábovkovanie mi ostalo aj na Veľkú noc . Na miesto veľkonočného barančeka bola bábovka. Aby vyzerala slávnostnejšie naplnila som ju...chutila

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 40 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
2 | kusy | vajce |
120 | gramov | trstinový cukor |
90 | millilitrov | olej |
1 | kus | citrón |
1 | kus | vanilkový cukor |
150 | gramov | biely jogurt |
200 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
1 | kus | prášok do pečiva |
200 | gramov | tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | kus | vanilkový cukor |
čučoriedky | ||
jahody | ||
marhuľový džem |
Inštrukcie
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame olej, šťavu z celého citróna, dobre vyšľaháme. Pridáme jogurt, kôru z citróna a postupne zašľaháme múku s práškom do pečiva.
Menšiu formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou vlejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry na 165 st. Pečieme približne 40 min. Skúsime špajlou či je bábovka upečená. Necháme vychladnúť vo forme, vyklopíme a naplníme.
Vychladnutú bábovku rozkrojíme, obe polovičky natrieme marhuľovým džemom.
Tvaroh, smotanu a vanilkový cukor spolu vyšľaháme do tuha. Na spodnú časť bábovky navrstvíme časť plnky, naukladáme polovičky jahôd tak aby ich bolo aj vidieť po obvode.
Na jahody navrstvíme plnku a priložíme vrchnú časť bábovky.
Zvyšok plnky dáme do otvoru bábovky striedavo s čučoriedkami.
Ozdobíme podľa seba, posypeme trochou práškového cukru a dáme schladiť.