Taliansky kolac s broskynami

Popis

Dalsi pre mna uplne skvely kolac na ranajky ci ku kavicke. Taky rychlo urobeny, rychlo zjedeny. Je jemnejsi ako ten, co tu mam s riccotou, ale zas stale to nie je klasicka nasa piskota, takze nezostane rozcvachtany ani na druhy den od ovocia. Ja som robila s broskynami.

Taliansky kolac s broskynami - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojhttps://blog.giallozafferano.it
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Inštrukcie

Do misky dame:

4 stredne velke vajicka izbovej teploty
200 gramov krupicoveho cukru

Vsetko spolu slahame 10 minut. Treba dodrzat dobu, urcite neslahat menej. Vznikne krasna bledozlta penista hmota. Do nej pridame:


125 gramov bieleho nesladkeho jogurt
2 cajove lyzicky prasku do peciva
250 gramov hladkej muky typ 00

Spolu premiesame. Nemiesame dlho, len kym sa vsetko pekne nespoji.

Navrch nakrajame broskyne.

Pecieme 40 minut na 180 stupnov alebo do zlatista. Po vychladnuti posypeme praskovym cukrom.

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.666665
Priemer: 4.7 (3 hlasy)

Komentáre

Máš ho pekný Áno. Toto cesto je vďačné, používam ho aj na rolády len dávam menej cukru.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok