Netradičný koláčik, ktorý príjemne prekvapí svojou chuťou.
400 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | maslo |
2 | kusov | vajce |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | kakao |
3 | polievkové lyžice | mlieko |
150 | gramov | práškový cukor |
500 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | gaštanové pyré |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
200 | millilitrov | mlieko |
4 | kusov | vajce |
Suroviny na cesto vymiešame, asi 100g cesta odložíme do mrazničky, zvyšok mokrými rukami roztiahneme po vymastenom a múkou vysypanom plechu.
Odložíme bokom a pripravíme si plnku. Tvaroh, gaštanové pyré, Zlatý klas, oba cukre a žĺtky si vymiešame dohladka, nakoniec vmiešame mlieko.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do plnky... vylejeme na pripravený korpus. Z odloženého cesta si urobíme guľky /môžu byť rôznej veľkosti/ a poukladáme do plnky.
Pečieme na 170 °C, 35 - 40 minút. necháme vychladnúť a pokrájame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.