Raz som sa tu pochválila milým darčekom od manžela "Talianskou kuchárskou knihou". A odvtedy nejak spontánne zaraďujem aspoň raz do týždňa jedno talianske jedlo... Toto navyše je tak jednoduché a lacné, že môže slúžiť ako záchrana, keď nie je čas a ani chuť zdržiavať sa v kuchyni. A teda zasýti riadne...
240 | gramov | cestoviny |
2 | plechovky | biela fazuľa |
1 | kus | cibuľa |
1 | strúčik | cesnak |
1 | kus | zeler stonkový |
2 | kusov | bobkový list |
trocha | olivový olej | |
štipka | soľ | |
štipka | mleté čierne korenie |
Fazuľu scedíme a obsah jednej konzervy rozmixujeme. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájanú 1 stopku zeleru a roztlačený cesnak. Pridáme bobkový list, zalejeme troškou vody, prikryjeme a povaríme do polomäkka.
Potom pridáme fazuľu z konzervy a fazuľové pyré a ešte 10 minút povaríme na slabom ohni. vyberieme bobkový list, okoreníme osolíme.
Cestoviny Conchiglie (mušličky) uvaríme v slanej vode do polomäkka, scedíme a prelejeme omáčkou. Tá má byť krémová .
Kto má čas a chuť môže si uvariť 250g suchej bielej fazule do mäkka a potom postupuje rovnako.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.