فلافل‎ - Falafel

Popis

xxx

فلافل‎ - Falafel - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

200gramovcícer suchý
1kuscibuľa
1kuscesnak - strúčik
1čajová lyžičkarasca rímska mletá
1⁄2čajová lyžičkakoriandrové semienka mleté
1zväzokpetržlenová vňať
 kuskorenie čierne mleté
 kussoľ
1literolej

Inštrukcie

1. Cícer sa nám v čistej vode močil 24 hodín 2. Cícer zlejeme z vody a pridáme nasekanú cibuľu pretlačený cesnak, nasekaný petržlen, koriander, rímsku rascu, čerstvo zomleté čierne korenie a soľ podľa potreby. Rozmixujeme na homogénnu hmotu. 3. Zmes odložíme na 1 hodinu do chladničky. 4. Z pripravenej hmoty v dlaniach tvarujeme úhľadné guľky. Tieto môžete taktiež na 1 hodinu odložiť do chladničky. 5. Olej - veľa oleja poriadne rozhorúčime. Vkladáme guľky a upravujeme do zlatohneda, 3 - 4 min. Drobná rada: guľky nerobte príliš veľké aby nepadli a neprilepili sa na dno hrnca, ak sa už prilepia nechajte ich na pokoji aspoň 1 minútu a potom ich opatrne "podseknite" 6. Hotové guľky ukladajte na savý papier, kde ich trochu poprevaľujte. Zbavíme ich ostatkového oleja. Keď to spravíme dôkladne, zaručene to nebude mastné jedlo.

Poznámky

Ak si chce človek vychutnať tradičný recept mal by ho spraviť tradične. S použitím tradičných surovín, ak tieto nemáme radšej nerobte nič.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok