Turecko: Jogurt s uhorkou - Cacik

Popis

Cacik je jedným zo základných predjedál v Turecku. Môže sa jesť samotné ako osviežujúce predjedlo (za horúcich letných dní skúste pridať pár kociek ľadu!).
Turecko: Jogurt s uhorkou - Cacik  - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
ZdrojSlovak Spectator
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
10 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Zmiešajte cesnak, soľ, jogurt a vodu v mise. Najemno nakrájajte uhorky (niekto má radšej olúpané, iní nechávajú chrumkavú šupu) a pridajte k zmesi, dobre ju premiešajte, dochuťte korením a dajte chladiť. Potom vlejte do misiek, pokvapkajte vrch olivovým olejom a posypte kôprom alebo sušenou mätou.

Pozrite si video z prípravy receptov a dozviete sa viac o tureckej kuchyni

Polievka Ezo Gelin

Cigaretové pečivo - Sigara Böregi

Poznámky

Možno si ho vychutnať skoro s akýmkoľvek iným jedlom, od kebabov po ryžu, a od vyprážaných cukiet a baklažánov až po jednoduchý pilaf (ryžu). Je veľmi zdravé a mimoriadne ľahké na prípravu.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok