reklama

Nepečená jablkovo-smotanová torta

Pridal/a Kamila dňa 24. 09. 2018 - 16:05 - Recepty Kamila
Nepečená jablkovo-smotanová torta, Nepečené zákusky, recept, Kamila

Kamila | Nepečená jablkovo-smotanová torta


reklama

Recept s fotopostupom na fantastickú, sviežu jablkovú tortička bez pečenia, celkom jednoduchú čo do prípravy. Úsmev Kedže som robila bezlepkovo histaminovú verziu, použila som bezlepkové piškóty a mandle. Použiť však môžete akékoľvek maslové sušienky a vlašské orechy.

Ingrediencie
Korpus:
120 gramov maslové sušienky
100 gramov mleté mandle
80 gramov maslo
Jablková náplň:
1000 gramov jablko
6 plátky želatína
Smotanová náplň:
250 millilitrov smotana na šľahanie
1 polievková lyžica med
1 balík vanilkový cukor
250 gramov jemný tvaroh
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: Maslo roztopíme. Rozmixujeme, alebo inak podrvíme sušienky alebo piškóty a buď pridáme mleté mandle (orechy), alebo ich tiež rozmixujeme v robote s ostrými nožmi. Zmiešame s maslom a zľahka natlačíme do okrúhlej formy (moja mala priemer 24cm) Dáme do chladničky.

Jablková náplň: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame. Preložíme do hrnca a krátko podusíme, za občasného miešania. Môžeme zahustiť zlatým klasom, rozmiešaným v troche vody, ktorý primiešame k poduseným jablkám, necháme zovrieť. Ja som  namočila plátky želatíny v troche vody, krátko zohriala, do rozpustenia želatíny a primiešala k horúcim jablkám (už boli odstavené z tepla). Nechala trochy vychladnúť a rozotrela na korpus, po vychladnutí, dáme stuhnúť do chladničky.

Smotanová náplň: Smotanu s  medom a vanilkou vyšľaháme do tuha, krátko na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh, alebo kyslú smotanu. Rozotrieme na dobre vychladenú jablkovú náplň a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na pár hodín.

Pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou, alebo čokoládovou polevou.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dasa_, Ut, 25. 09. 2018 - 07:43

Super, že vďaka použitiu správnych keksov sa koláčik zrazu premení na bezlepkový. Stačí pár zmien a kľudne bude aj bezlaktózový. Alebo bezvaječný. ... Len nájsť správne keksy. A chuť.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama