Nepečená smotanovo ananasová torta bez múky

Popis

Recept s fotopostupom na veľmi jednoduchú, sviežu tortičku bez pečenia, múky a pridaného cukru. Úsmev

Nepečená smotanovo ananasová torta bez múky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

Korpus
1šálkamandle (iné orechy)
1šálkastruhany kokos
1polievková lyžicamed
1polievková lyžicakokosový olej
smotanový krém
500gramovjemný tvaroh
250gramovmascarpone
1polievková lyžicamed (môžete doplniť vanilkou)
1kusananásový kompót (broskyne, mandarinky,a kékoľvek drobné ovocie)

Inštrukcie

Korpus:

Mandle rozmixujeme, prípadne zomelieme, pridáme k nim strúhaný kokos, med, kokosový olej. Vymiešame a natlačím do formy o priemere cca 20 cm. Dáme schladiť.

Tvarohový krém:

Tvaroh, mascarpone a med ručne vymiešame na hladký krém, dosladíme podľa chuti a primiešame ananásový kompót dôkladne scedený nakrájaný na malé kúsky. Rozotrieme na korpus a dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.

Ozdobíme hoblinami čokolády s vysokým podielom kakaa. Úsmev

Poznámky

Korpus môžete nahradiť drvenými sušienkami cca 200g vymiešanými so 60g roztopeného masla. Náplň môže byť zložená aj z trojkombinácie 250g mascarpone, 250 g jemný tvaroh, 250ml vyšľahaná šľahačka, dosladiť podľa chuti. Ovocie môže byť akékoľvek. ÚsmevÚsmev

Postup: 

Nepečená smotanovo ananasová torta bez múky - recept postup 1
Nepečená smotanovo ananasová torta bez múky - recept postup 2
Nepečená smotanovo ananasová torta bez múky - recept postup 3
Nepečená smotanovo ananasová torta bez múky - recept postup 4
Nepečená smotanovo ananasová torta bez múky - recept postup 5
Nepečená smotanovo ananasová torta bez múky - recept postup 6
Nepečená smotanovo ananasová torta bez múky - recept postup 7
Nepečená smotanovo ananasová torta bez múky - recept postup 8
Nepečená smotanovo ananasová torta bez múky - recept postup 9
Vaše hodnotenie: Žiadne
2.666665
Priemer: 2.7 (3 hlasy)

Komentáre

Pohoda

Dobrý deň,

v ingredienciach zrušte prosím čerstvý ananás, pretože je zákusok horký a môžete ho vyhodiť. Odporúčam použiť len zaváraný ananás.

 

No čerstvý ananás musí byt dostatočne zrelý a sladky, bez trpkeho stredu, to v nasich končinách nie je jednoduché.

presne tak sme to urobili ako ste teraz napisali...a aj tak to bolo horke. Ananas bolo normalne inak velmi sladky.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok