Kuracia pečeň rýchlo a chutne

Pridal/a Jarmila

Voňavá kuracia pečeň v náleve.

Kuracia pečeň rýchlo a chutne - recept
Porcie
Porcie
Zdrojmanzel
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

1⁄2kilogramkuracia pečeň
3polievkové lyžiceolej
1polievková lyžicaparadajkovy pretlak
  citrónová šťava
  soľ
  bylinky
  korenie

Inštrukcie

Pečeň očistíme, nakrájame na kocky, ale nie veľmi malé, aby sa nerozpadli. 

Pripravíme nálev:

Na cca 0,5 kg pečene potrebujeme 2-3 PL oleja,  1 PL paradajkového pretlaku, šťavu z menšieho citróna, alebo limetky, 2-3 roztlačené strúčiky cesnaku. Pridať môžeme vegetu alebo bylilnky ako provensálska zmes. Pozor, ak dáte vegetu, opatrne so soľou.

Ja dávaj aj  lyžičku kari a lyžičku červenej sladkej papriky, arabskú zmes (mletá zmes rasce, kardamonu, škorice, klinčekov...) 

Všetko zmiešať, pridať pečeň, dobre premiešať Ak sa zdá málo oleja, môžete sa trochu pridať.

Naloženú pečeň dáme do plastovej nádoby a vložíme do chladničky na niekoľko hodín.

Odpočinutú pečeň potom dáme do panvice na rozpálený olej. Pozor, olej je už v náleve, tak opatrne, aby ste to neprehali. Pečeň za stáleho miešania opražíme.

Pečeň vydrží naložená v chladničke aj ďalší deň, no najneskôr do dvoch dní v chladničke ju treba spracovať.

Výborná je s chlebom, ryžom aj červenou šošovicou. 

Ilustračné foto: Pixabay.com

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok