Recept s fotopostupom na ozaj skvelý nepečený jablkový "zákusok" skoro bez cukru. Tentokrát mi intenzívne asistovala staršia dcéra, alebo skôr ja jej.
2 | hrnčeky | ovsené vločky |
4 | polievkové lyžice | med |
2 | polievkové lyžice | maslo |
150 | gramov | orechy |
100 | gramov | sušienky |
6 | kusov | jablko |
400 | millilitrov | mlieko |
2 | kusov | žĺtok |
1 | polievková lyžica | cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
1 | deciliter | jablkový džús |
Maslo roztopíme na panvici, pridáme med, ktorý necháme zľahka skramelizovať. Pridáme ovsené vločky a chvíľu ich popražíme, kým začnú "šušťať". Dáme dole z tepla. Do vychladnutých primiešame nahrubo zomleté orechy a drvené sušienky.
Jablká umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na malú chvíľu ich podusíme, môžeme podliať trochou vody: Dusíme ich ozaj len chvíľu, aby sa prehriali a prestali tmavnúť ...
Poháre začneme plniť suchou zmesou vločiek a orechov, každú vrstvu pokvapkáme trochou jablkovej šťavy. Na to vrstvíme tenkú vrstvu jablk. Vrstvy striedame tak aby na vrchu boli ovsené vločky a ostal priestor na puding.
V studenom mlieku rozmiešamé žltka, cukor a zlatý klas a uvaríme hustý puding. Necháme ho chvíľu vychladnúť a nalejeme navrch pohárov.
Ozdobíme podľa fantázie, môžete uložiť do chladničky ak bude čo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.