Keď máte fazuľku a málo fanúšikov tejto strukoviny, možno to uhráte s takouto polievku. Pridávam aj zopár postupových obrázkov, ak by sa poniektoré z mojich detí rozhodlo variť.
500 | gramov | zelená fazuľka |
1 | kus | cibuľa |
2 | kusov | mrkva |
1 | kus | kaleráb |
3 | kusov | zemiak |
20 | gramov | maslo |
3⁄4 | čajová lyžička | soľ |
Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky, cibuľu nadrobno, fazuľku na cca 2 cm kúsky.
Vo väčšom hrnci orestujeme na masle cibuľku do sklovita. Pridáme všetku zeleninu, krátko "opečieme" za stáleho miešania, podlejeme šálkou, dvoma horúcej vody, prikryjeme a necháme dusiť cca 10 minút. Dolejeme primeraným množstvom vody (vývaru) pridáme soľ, iné korenie podľa chuti a varíme ešte cca 30 minút, kým bude zelenina mäkká.
Na záver pridáme nakrájanú vňať petržlenu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.