reklama

Kapustnica s mletým mäsom

Pridal/a dasa_ dňa 11. 11. 2018 - 11:34 - Recepty dasa_
Kapustnica s mletým mäsom, Polievky, recept, dasa_

dasa_ | Kapustnica s mletým mäsom


reklama

Kapusta v súdku je konečne správne vykvasená, tak sezóna jedál z kyslej kapusty môže začať. Na začiatok niečo jednoduhé a rýchle.

Ingrediencie
500 gramov mleté mäso
500 gramov kyslá kapusta
1 kus cibuľa
50 gramov sušené huby
3 kusov zemiak
1 kus klobása
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na oleji speníme cibuľu. Pridáme mleté mäso a opekáme za stáleho miešania, kým sa mäso neoddeľuje od seba.

Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky, sušené huby namočené vo vode, zalejeme vývarom alebo vodou a varíme, pokiaľ zemiaky nezmäknú.

Kyslú kapustu pokrájame na menšie kúsky, klobásu na kolieska. Vložíme do polievky a povaríme ešte asi 10 minút.

Ak k polievke podávame chlebík alebo iné pečivo, kapustnica stačí aj ako hlavné jedlo.

Doplňujúce poznámky

Domácu kyslú kapustu sa snažím príliš tepelne neupravovať. Chutí nám, keď ešte trochu chrumká. Kto nemá takú kapustu rád, môže prirodzene kapustu variť dlhšie. Len pozor, skôr ako pridáte kyslú kapustu do hrnca, zemiaky by mali byť uvarené, lebo v opačnom prípade zmäknú len veľmi ťažko.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama