Krémová polievka z hokkaida

Popis

Výborná polievka z našej úrody:))

Krémová polievka z hokkaida - recept

Zhrnutie

Porcie
4
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

1kusmenšia tekvica hokkaido
1kusstredne veľká cibuľa
3kusyzemiaky
3strúčikycesnak
180millilitrovsmotana na šľahanie 33%
 trochasoľ
 trochamleté čierne korene
 trochapodravka
mlieko
 trochamaslo
2polievkové lyžicerastlinný olej

Inštrukcie

Na rastlinnom oleji opražíme dosklovita nadrobno pokrájanú cibuľu. Keď je skoro upražená pidáme nadrobno pokrájaný cesnak. Tekvicu umyjeme, vydlabeme, pokrájame na kocky aj so šupkou. Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Takto pripravenú tekvicu a zemiaky pridáme k cibuľke a spolu restujeme za stáleho miešania 5 až10 minút. Zalejeme vodou vo výške zeleniny. Varíme domäkka. 

Potom ponorným mixérom rozmixujeme, pridáme vlažnú smotanu, kúsok masla, mleté čierne korenie, podravku a znovu necháme prevrieť za stáleho miešania. Podľa chuti pridáme soľ. Ak je polievka hustá, prilejeme podľa potreby mlieko. Podávame s opečenými krutónmi z chlebíka. 

Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.3
Priemer: 3.3 (10 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok