reklama

Polievka zo zakvasenej kapusty

Pridal/a fidorka dňa 07. 07. 2012 - 15:59 - Recepty fidorka
Polievka zo zakvasenej kapusty, Polievky, recept, fidorka

fidorka | Polievka zo zakvasenej kapusty


reklama

V lete,ked je teplo ako po tieto dni,polievky nejedavam,ale tuto robievala este moja mamka,aj jej mamka,pripomina mi detstvo a mam ju velmi rada.Dam si ju v kazdom pocasi,pre mna je to polievocka c.1.

Ingrediencie
1⁄2 kus biela kapusta
700 gramov bravčové plece
500 gramov paradajkové pyré
  chlieb
  soľ
  hladká múka
  olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Hlavkovu kapustu nakrajame na rezance,vlozime do hrnca,osolime (nesetrit,ale zase netreba prehanat), zalejeme teplou vodou a vlozime dva tri kusky stareho chleba.(ja som mala tri konce, ktore uz nikto nedojedol).

Hrniec prikryjeme pokrievkou a odlozime na teple miesto, teraz je na to idealne pocasie,napriklad na balkone. Kapusta je hotova na varenie polievky vtedy, ked sa tvoria na vode jemne bublinky, voda je mierne zakalena a citit z nej ze "pracuje". Ja som ju takto odlozila vcera poobede, myslela som,ze bude na zajtra, ale veru musela som uz dnes varit.

Potom vyberieme chlieb z hrnca, jemne vyzmykame, pridame na kusky nakrajane bravcove maso,paradajkove pyre a varime do makka. Ak treba,dosolime,ale vacsinou je dost slana uz od predosleho solenia.

Ked je masko makke,uz len zahustime zatrepkou z vody a muky, alebo moze byt aj bleda zaprazka-olej, muka, voda.

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

jamajka (bez overenia), So, 07. 07. 2012 - 19:34

(y) (y) (y)

jajajka, Ut, 10. 07. 2012 - 11:56

z tej kapusty je potom kyslá kapusta? Za jeden deň?

fidorka, Ut, 10. 07. 2012 - 12:00

nie je to klasicka,kysla kapusta,ma inu chut.
a niekedy to kvasi dlhsie,aj tri dni treba pockat,zalezi v ako teplom prostredi ju nechas.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama