Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.
Fazuľa patrí medzi dôležité zdroje živín a tak je fajn snažiť sa ju zaradiť do jedálnička čo najčastejšie. Ak vás odrádza dlhé varenie, kľudne použite konzervu. Hľadajte takú, v ktorej je minimum surovín, ideálne iba fazuľa, voda a soľ.
Tak ako mnohé veci aj segedínsky guľáš vraj vznikol náhodou. Reštauračný kuchár už odišiel domov a prišiel hladný hosť. Aby ho uspokojili, zmiešali zvyšný guľáš, kyslú kapustu a smotanu. A hľa - nové jedlo je na svete. A ešte aké jedlo. Zimná klasika mnohých našich domácností.
Vynikajúce kuracie rezne so sezamovými semienkami, obalené v kukuričnej strúhanke, alebo rozmixovaných corn flakes. Takto obalené sú menej mastné a chutnejšie ako klasické.
Jeden so spôsobov, ako zvýšiť množstvo bielkovín v zeleninových jedlách je ich kombinácia so syrom. Vyskúšajte penu z karfiolu, cíceru a parmezánu zjemnenú smotanou.
Vynikajúca a pritom veľmi jednoduchá polievka len zo štyroch ingrediencii. Jej výhodou je, že schová zeleninu pre tých, čo nad ňou špekulujú. Namiesto klasického zeleru, môžete použiť aj stonkový. Prípadne zeler nahradiť kalerábom.