Pavlova - dezert


Popis

Luxusný zákusok

Zdroj: kamoska
Čas prípravy: 1 1⁄2 hours

Ingrediencie

4kusy4 bielka
225gramovkryštálového cukru
200millilitrovšlahačka
200millilitrovpochutkova smotana
ovocie

Inštrukcie

Ruru si nastavime na 180 stupnov. Vyslahame bielka a postupne, po troske pridavame cukor. Slahame pokial sneh nie je uplne tuhy. To je cela robota - no, nie az tak uplne, tieto vyslahane bielka dame na plech, vylozeny papierom na pecenie.

Teplotu rury znizime na 120 stupnov a pomaly pecieme asi 1 1/2. Ruru uplne vypneme ale dezert nechame v rure vychladnut.

Este dodam, ked davame na plech ma to mat tvar okruhly a v strede vzdy spravim taku vatsiu jamu, ktoru po uplnom vychladnuti naplnim vyslahanou slahackou zmiesanou s poch. smotanou.

Na vrch uz len dam ovocie - nam to najviac chuti s jahodami, malinami a cucoriedkami. Cez zimu viem ovocie obmenit s nasekanymi orechmi a polejem cokoladou.

Poznámky

Dezert vzdy dam na stred stola a kazdy si nabera kolko chce. Vzdy sa po nom len tak zaprasi. 

Chichocem saTorta

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (1 hlas)