Zdravé hranolky


Popis

Sú výborné a rodinka ani nepozná, že nie su robené na oleji;-) (sun)

Čas prípravy: 5 minút

Ingrediencie

zemiaky
bielka
kajenské korenie-nemusí byť
morská soľ-kto má rád

Inštrukcie

Zemiaky očistíme a nakrájame na "hranolky"...bielka rozšľaháme a pridáme do nich korenie a soľ...premiešame so zemiakmi, poukladáme na plech vystlaný peč.papierom...dáme do vyhriatej rúry(cca 170st)a pečieme...cca každých desať minút premiešame...to kajenské korenie sa dá nahradiť chilli papričkami, ale ja ich kvôly deťom nedávam(sun) Že ste to vy, tak pridám ešte obmenu;-) :rímsky kmín, posekané kešu oriešky a sézam(za hrsť)opečieme (len cca 2 min.kmín by zhorkol!) na lyžičke olivového oleja...pridáme do už upečených hranoliek a premiešame...kto nemá rímsky kmín, tak môže použiť aj obyčajnú rascu, ale nie je to "ono"...teda, je to dobré, ale rímsky kmín je len rímsky;-) (sun) [img_assist|nid=34745|title=|desc=|link=node|align=left|width=100|height=75]

Poznámky

Tákže opravujem...na jeden plech stačí JEDNO bielko, ktoré sa vyšľahá vydličkou...ale nie sneh, do koláča;-)hranolky nasypte do rozšľahaného vajíčka a rukami premiešajte...a koľko sa to pečie?...fú, tak nerátala som, ale každá rúra pečie individi;-) proste, ako klasické hranolky-nemám pocit, žeby sa to pieklo dlhšie...nabudúce odmerám:-) (sun)

Vaše hodnotenie: Žiadne
1
Priemer: 1 (2 hlasy)